huisartsen westerpark

Bevers & Barten

de Wittenkade 59
1052 AD Amsterdam
(020) 68 43 679
Contact Herhaalrecept E-consult

nominatie voor de Geurt Brinkgreve Bokaal 2016

Huisartsen Westerpark; praktijk Bevers & Barten


Tussen de hoge herenhuizen aan De Wittenkade staat een eenvoudig kleinschalig charmant gebouw met een topgevel. Het transformeerde in 100 jaar van werk- en opslagplaats voor vermoedelijk paard en wagen, naar ‘Wijkgebouw der Nederlandse Hervormde Gemeente’, theater en uiteindelijk naar deze huisartsenpraktijk.

De jury waardeert deze herbestemming omdat het gebouw nog steeds een maatschappelijke waarde in de wijk heeft en als ontmoetingscentrum een rol speelt in de buurt. Ook de pretentieloze verbouwing wordt door de jury gewaardeerd. Het is een mooi resultaat waarbij de gevel in tact is gelaten en de bouwsporen van de transformaties in het interieur goed te zien zijn.

Het hoge dak met de metalen spanten en de diverse stuclagen op de baksteenmuren dragen bij aan het historische besef en sieren de ontvangsthal en de wachtkamer. De behandelkamers zijn in de naast gelegen herenhuizen ondergebracht. De jury acht dit een goed voorbeeld waarbij met weinig budget en een minimale ingreep in het bestaande gebouw een waardevolle herbestemming is gerealiseerd. 

http://www.amsterdamsebinnenstad.nl/binnenstad/279/brinkgreve-bokaal.html