huisartsen westerpark

Bevers & Barten

de Wittenkade 59
1052 AD Amsterdam
(020) 68 43 679
Contact Herhaalrecept E-consult

*Praktijkorganisatie

Op werkdagen is er altijd iemand aanwezig in praktijk Westerpark; van 08.00 tot 17.00 uur. Als u het nummer van de praktijk belt, krijgt u een keuze menu, als u geen keuze maakt en blijft wachten krijgt u gewoon één van de praktijkassistenten aan de telefoon. Zij helpen u verder. Voor het maken van afspraken zijn geen vaste tijden waarop u kunt bellen, wilt u echter een afspraak maken dan is het verstandig in de ochtend te bellen na 09:00 en vóór 12:00 uur. De telefoonlijnen worden veel gebruikt en kunnen dus wel eens bezet zijn. U helpt de assistenten door het gesprek kort en duidelijk te houden. 

Het Kleine Kwalen spreekuur
Heeft u een kleine kwaal en wilt u het even laten zien? Of heeft u een korte vraag die u persoonlijk wilt stellen? Maakt u dan een afspraak op ons dagelijkse Kleine Kwalen spreekuur.
Het werkt als volgt;

  • U belt ons
  • Onze assistentes beoordelen of het om een kleine kwaal gaat. Indien dit zo is kunnen zij u een afspraak geven op het kleine kwalen spreekuur.
  • U kunt slechts met 1 korte klacht komen.
  • Het consult duurt maximaal vijf minuten.

De praktijkassistente

introductie video: https://youtu.be/8FKcE5rAlXI


De assistenten maken afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het terugbelspreekuur. Zij weten het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt hen ook bellen voor uitslagen en herhalingsrecepten.

Als u belt om een afspraak te maken zullen de assistenten u vragen naar de aard van uw klacht, om zo een goede inschatting te kunnen maken van de urgentie en mogelijkheden binnen de beschikbare spreekuren. Als het echt medisch dringend is, zullen zij proberen toch nog dezelfde dag een afspraak voor u te maken. De assistenten hebben genoeg ervaring en instructies van de arts om het spoedeisende karakter van uw vraag in te schatten. Daarnaast is er slechts een bepaalde tijd beschikbaar per consult waarbij het dus van groot belang is dat u tijdig bij de assistente aangeeft als u extra tijd nodig heeft. Dan is er namelijk de mogelijkheid om een dubbel consult in te boeken. De assistenten zullen daarvoor samen met u de beschikbare tijden doornemen. De dubbele consulten zijn bijvoorbeeld bedoeld voor patienten die meerdere vragen hebben (maximaal 2 per consult) en voor het beantwoorden van complexe vraagstukken.

Voor eenvoudige verrichtingen kunt u een afspraak maken met de assistenten. Eenvoudige verrichtingen zijn bijvoorbeeld het verbinden van wonden, injecties, uitspuiten van oren, aanstippen van wratten en het verwijderen van hechtingen.

Vrouwen kunnen nog wel eens last hebben van blaasontsteking. Als u pijn hebt bij het plassen of heel vaak moet plassen, dan is het verstandig om uw urine te laten onderzoeken. Geef uw eerste urine/ ochtend urine af bij de assistenten, zij zullen u verzoeken een vragenlijst in te vullen en u krijgt meestal direct daarna de uitslag. Zet AUB duidelijk uw naam en geboortedatum op het potje.

Herhaalrecepten
U kunt uw herhaalrecepten gemakkelijk telefonisch doorgeven op onze receptenlijn of herhalen via deze website. Als dat niet lukt kunt u natuurlijk altijd de assistente vragen u te helpen. Eventueel kunt u ook gebruik maken van het recepten mandje op de balie voor het deponeren van uw aanvraag. Dit kan dagelijks tot 11.00. U kunt uw medicijnen dan de volgende dag na 16.00 uur ophalen bij uw apotheek.

 

Wij verzoeken u uw eerste afspraak te plannen een paar dagen na de dag waarop u het inschrijfformulier bij ons af heeft gegeven.